Клиент:
Частен
Местоположение:
квартал Виница, Варна
Фаза на изпълнение:
В процес на проектиране

Идея за пространствена визия и материали.

Силуетът на сградата е разнообразен чрез редуване на скатни и хоризонтални-плоски покриви. В допълнение обемите се подчертават от скосяванията по височина и подбраните материали. Тези характерни фасадни форми създадат усещане за единна структура със смело заявена архитектура.

Световна тенденция е комбинирането на материали с различна текстура, отблясък и цвят. В конкретния проект залагаме обшивка от метални релефни панели в графитено сиво, вентилируема окачена фасада от HPL панели с патинирана визия и традиционна екстериорна бяла мазилка. Парапетите на балконите са стъклени и метални (ажурни), за да разкриват красивата гледка към морето.

Функционално решение:

Многофамилната сграда е разположена спрямо благоприятните световни посоки от гледна точка на ослънчаване, вентилация и комфорт на обитаване. Основната функция на сградата е жилищна, затова отделихме специално внимание при разработването на концепцията на жилищните единици. Предвид спокойния характер на района, в който е ситуирана, на първите две нива освен традиционни жилища, проектирахме отделни мезонетни апартаменти тип „къщи“ с двойна височина в дневните пространства и със самостоятелен двор към всяка единица. Останалите разпределения са с балансирани решения на двустайни и тристайни апартаменти, както и ателиета. Необходимите паркоместа са разположени в подземен паркинг, който е достъпен чрез покрита рампа и ще покрие нуждите на обитателите. Пространството в имота около сградата ще бъде оформено като подходяща за релакс зона със зелени площи, пейки и беседки.