Клиент:
Частен клиент
Местоположение:
село Юнец, община Долен чифлик
Фаза на изпълнение:
В процес на проектиране

Представяме Ви поредното предизвикателство в нашата практика: еднофамилна жилищна сграда в  село Юнец, община Долни чифлик. Тя ще посреща нуждите за отдих на членовете на голяма фамилия.

В рамките на парцела има още гараж, работилница, лятна кухня, а постигнатата разгъната застроена площ е 920,68 кв.м. Предвидена е детска площадка за най-малките и футболно игрище за любителите на спорта.

Имотът има денивелация от 3.5м, като падането на терена съвпада с посоката на красивата гледка към подножието на Стара планина, тя се възприема през голямото остъкляване на сградата, както и от панорамните тераси по терена.

На партерно ниво къщата разполага с просторна дневна и кухня, които имат връзка с частично покрита веранда, в зона „нощ“ има две спални със зони за почивка и собствени санитарни възли.

На горното ниво също има дневен тракт с обособени зони за почивка и забавления, както и кухненски бокс. Тук зона „нощ“ преобладава, като включва два тристайни апартамента и две гостни.

На двете нива има помещения за пране и гладене.

На полуподземното ниво са разположени складови и технически помещения.

Носещата конструкция на сградата е стоманобетонна. Част от покривното пространство е решено с плосък покрив, а останалото със скатен. Основният материал по фасадите е камъкът, отделни обеми са решени с мазилка, има подчертаване на част от отворите с дървена обшивка.

Този дом е съобразен с нуждите на инвеститорите и удовлетворява потребностите за комуникация на няколко поколения, едновременно с това предлага уединение и пространство за всеки един от тях. Така максимата „всички са доволни“ е възможна!