Клиент:
частен
Местоположение:
квартал Витоша, София
Фаза на изпълнение:
В процес на проектиране

Идея за пространствена визия и материали.

С издигане на няколко високи свързани тела и широкоплощна ниска база се постига както пространствен баланс, така и изпълване на застроителните показатели. Залагането на камък по фасада придава усещане за устойчивост, а HPL плоскостите се асоциират с модерност и съвременен вид.

Функционално решение:

Сградата помещава ресторант, офиси и жилища. Обособени са две входни пространства. На партерното ниво е разположена зона за обществено ползване, а над него - жилищната, решена в два обема. Сградата е ориентирана спрямо по-благоприятното изложение - две фасади, южна и югозападна, с гледка към Витоша и вътрешен югозападен двор.

Сграда 1 е с 10 надземни етажа като в партера се помещава ресторанта, на първия етаж са разположени 6 бр. офиси, а останалите 8 етажа са жилищни. Апартаментите в нея са следните: 14бр. двустайни 32бр. тристайни и 1бр. четиристаен или общо 47бр.

Сграда 2 е съставена от две тела - 7-етажно и 10-етажно. Първите два етажа са отредени за 10бр. мезонети. В останалата част са предвидени: 36 бр. двустайни апартаменти, 20 бр. тристайни и 3 бр. четиристайни – общо 59 бр. апартаменти и 10 бр. мезонети.

Общо за сградата:

Ресторант, 6 бр. офиси, 50 бр. двустайни, 52 бр. тристайни и 4бр. четиристайни апартаменти. 106 бр. са апартаментите и 10 бр. мезонетите.

Паркинги:

Две са подземните нива с паркинги и складове. Паркоместата в сградата са общо 184 бр, от които: 158бр. за автомобили, 18бр. подходящи за хора в неравностойно положение, 16бр. за мотоциклети (1/2 паркомясто).  Има предвидени 12бр. външни (открити) паркоместа, от които 2бр. са за хора в неравностойно положение.