Клиент:
Бор Инвест 1 ЕООД
Местоположение:
к.к.Слънчев бряг
Фаза на изпълнение:
Завършен

Основният ресторант на хотел Бор е акцентиран върху централната зона с три висящи осветителни тела в комбинация със хикс образни сепарета меко сядане – те обединяват централните колони . Концепцията на лампите е да имитира името на хотела – дървото бор. Ресторантът е решен в сиво-бежовата гама, като за акцент е избрана  зелената дамаска за сепарета със сини колони – пълен контраст спрямо останалата част на помещението .

За акустиката на такова голямо помещение спомагат акустичните пана по тавана и меката дамаска на трите големи сепарета . Зона шоукуукинг и зареждане от кухня са изцяло с ново оборудване и по индивидуален дизайн и изработка.

Външната зона на ресторанта се вписва на цялостният дизайн на фасадите и вътрешният двор на хотела . Избрана е плътна масивна се тента, която спомага за използването на ресторанта и при лошо време, но в същото време обзавеждането в тази зона е същото като вътрешната част на ресторанта – еднакъв стил и поддръжка.

Бара към ресторанта е ситуиран още при входа, тъй като бар зоната е обединена с лоб бар на фоайе – лесен достъп на персонал към кухня и зона зареждане при затворен основен ресторант.

Използвани са качествени материали – испански гранитогрес, висококачествени ПДЧ и МДФ плоскости, естествен камък, италиански бои, а мебелите и осветителните тела са изготвени по индивидуална поръчка и дизайн специално за хотел Бор.