Клиент:
Бор Инвест 1 ЕООД
Местоположение:
к.к.Слънчев бряг
Фаза на изпълнение:
Завършен

Входната зона на един хотел е винаги предизвикателство – пространството е решено с чисти прави линии в комбинация със скрито осветление и мека мебел с повече обли форми.

Акцент във фоайето е зона рецепция – повтаряем елемент от входната козирка. Идеята и изпълнението беше сложна комбинация от детайли и конструктивни идейни решения на целият екип на обекта. Рецепцията се слива с основната настилка с цел да не се поема вниманието на госта от таван , преливащ в стена.

Срещуположната стена е решена в смело синьо с акцентно подредени осветително тела.

По желание на Инвеститор и категоризация на хотела, са решени магазин и чейндж бюро в общото пространство на фоайето, като са леко скрити зад два цветарника.

Всички осветителни тела и мека мебел, освен закачливите зелени въртящи столчета от Икеа, са изготвени по поръчка и дизайн специално за хотел Бор.

Лоби бар зоната е преходна между фоайе и основен ресторант – решена е с голям засветнат рукванд и етажерки на различна височина. Огледалото на цялата стена придава дълбочина и простор в помещението.

Всички  врати към съседни помещения на фоайе са разработени по специално зададен дизайн – изкуствено изскочили кутии около вратите, с цел подчертаване на изходна зона от фоайе.

Вратите зад зона рецепция са „невидими“ и по специфична технология за монтаж.

Всички използвани материали са висококачествени ПДЧ и МДФ плоскости, естествен камък, италиански миещи се бои и дамаски, подходящи за класа на помещението . Цветовото решение на фоайе и лоби е уютно с лек акцент към синята стена и подчертаване на вертикалните носещи елементи.